Reinigen van een kersenpitkussen

Ben je een groot fan van de weldadige warmte van je kersenpitkussen, en gebruik je deze dan ook regelmatig? Denk er dan ook eens aan om deze schoon te maken, zodat je zo lang mogelijk plezier beleeft aan deze behaaglijke warmtebron. Hoe vaker je het kersenpitkussen gebruikt, hoe eerder deze ook eens aan een opfrisbeurt toe is.

Het reinigen van kersenpitkussens is gemakkelijker dan je in eerste instantie zou denken, maar om ervoor te zorgen dat je niet bij elke vlek gelijk het hele kersenpitkussen hoeft te wassen, is het aan te raden om een losse kussensloop om je kussen te doen. Alleen een sloop wassen kost nou eenmaal minder tijd dan het hele kussen wassen.

De eerste stap is dat je het kussen in een teiltje water legt, zodat deze net ondergedompeld is. Vervolgens wacht je ongeveer een half uur, afhankelijk van de grootte van het kussen; de kersenpitten hebben dan een groot gedeelte van het water uit het teiltje geabsorbeerd.

De volgende stap is dat je het, inmiddels aanzienlijk zwaardere, kersenpitkussen in de wasmachine doet. Kies voor een wasprogramma op dertig graden. Hierbij is het belangrijk dat je geen wasmiddel of wasverzachter gebruikt; de wasbeurt moet volledig neutraal zijn. Ook is het aan te raden om het kersenpitkussen in een waszak te doen, alvorens deze in de wasmachine te leggen. Wanneer de zak namelijk poreus is of een scheurtje heeft, kan het gebeuren dat er kersenpitten uit ontsnappen, en deze wil je niet in je machine krijgen.

Na het wasproces leg je het kersenpitkussen op een handdoek. Deze absorbeert de eerste nattigheid. Laat het kussen vervolgens aan de lucht drogen. Om dit proces te versnellen, kun je ervoor kiezen om je kersenpitkussen bijvoorbeeld op de verwarming te leggen. Is de zak droog? Schud deze dan nog even goed door en hij is weer als nieuw.

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>