Kersenpitkussen – verlichting bij zwangerschapskwaaltjes

Ondanks dat de meeste zwangere vrouwen op een roze wolk zitten, kunnen velen van hen ook diverse ongemakken ervaren gedurende de 9 maanden van de zwangerschap. Gelukkig valt er voor veel van deze ongemakken eenvoudig verlichting te bieden, door het gebruik van een kersenpitkussen.

Kersenpitkussens kunnen gemakkelijk opgewarmd worden in de magnetron, waardoor ze lange tijd een aangename warmte afgeven. Heb je bijvoorbeeld regelmatig last van harde buiken? Wanneer je een opgewarmd kersenpitkussen op je buik legt, helpt de warmte om de spanning in je buik te verlichten. Let er bij gebruik direct op je buik wel op dat het kersenpitkussen niet te warm is.

Een ander zwangerschapskwaaltje dat eenvoudig verlicht kan worden door de warmte van een kersenpitkussen, is bandenpijn. Ondanks dat deze kwaal onschuldig is, kun je hier best ongemak van ervaren. De pijn ontstaat door het groeiende gewicht in de baarmoeder. Deze zit met banden vast in de buik, maar doordat je kindje steeds zwaarder wordt, wordt het gewicht dat aan deze banden trekt ook steeds groter. Dit kan zorgen voor een zeurende pijn. Leg het kersenpitkussen in de liesstreek voor minder pijn.

Met name in de laatste fase van de zwangerschap kun je last krijgen van pijn in de nek en de rug, door het extra gewicht dat je met je meedraagt. Hoewel dit verder geen kwaad kan, maak je de laatste loodjes wel een stuk draaglijker als je de pijn wat kunt verlichten. Voor de nek bestaan er speciale kersenpitkussens in de vorm van een U. Deze blijven door hun vorm goed liggen en geven precies warmte af waar jij dat wilt. Voor de rug is een vierkant of rechthoekig kersenpitkussen ideaal.

Ben je eenmaal bevallen? Dan is het kersenpitkussen nog steeds van toegevoegde waarde. Niet alleen zul je zelf nog regelmatig verlangen naar de behaaglijke warmte, ook je kindje zal, bij bijvoorbeeld krampjes, erg blij zijn met dit kussen.

 

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>