Kersenpitkussen tegen pijn

De mensen die bekend zijn met kersenpitkussens, kennen deze over het algemeen als alternatief voor de lekgevoelige waterkruik. Kersenpitkussens zijn inderdaad uitermate geschikt om je aan op te warmen, of jezelf van warme voeten te garanderen bij het slapen gaan, maar ze zijn voor meer doeleinden erg weldadig.

Een minder bekende, maar eveneens zeer geslaagde toepassing van kersenpitkussens, is die van pijnverlichter. Wanneer je last hebt van stijve nekspieren, hoofdpijn of (menstruatie)kramp, is het heel makkelijk en voordehandliggend om naar pijnstillers te grijpen. Dit kun je echter niet zomaar eindeloos blijven doen, omdat pijnstillers ook de nodige bijwerkingen met zich mee kunnen brengen. Kersenpitkussens kunnen in dergelijke gevallen dienen als natuurlijk alternatief voor het slikken van pijnstillers.

De warmte die kersenpitkussens afgeven, dringt bij stijve of vermoeide spieren diep en snel door tot de kern van de pijn. Bij een stijve nek of bij hoofdpijn kun je zelfs het speciale langwerpige kersenpitkussen gebruiken, dat comfortabel in de nek blijft liggen. De warmte van de kersenpitten zorgt ervoor dat de stijve spieren weer ontspannen, waardoor je je weer soepeler kunt bewegen. Mensen die lijden aan artrose zullen ook weldaad vinden in het gebruik van kersenpitkussens; de warmte van kersenpitkussens werkt namelijk niet alleen ontspannend op de spieren, maar ontspant ook het zenuwstelsel.

Ook zijn kersenpitkussens goed in te zetten bij kramp en menstruatiepijn. Niet iedereen heeft (altijd) beschikking tot een warm bad om te pijn te verlichten, maar kersenpitkussens bieden uitkomst. De warmte verlicht op natuurlijke wijze de pijn, en kan bij menstruatieklachten zowel effectief bij buikkramp als een pijnlijke onderrug worden gebruikt.

Zorg dus dat je voor een natuurlijke manier van pijnbestrijding een kersenpitkussen in huis hebt. En mocht je het geluk hebben dat je hem amper nodig hebt voor pijnverlichting, dan kun je hem in ieder geval gebruiken om jezelf aangenaam aan op te warmen.

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>